Цацаров vs. Петков: Шефът на КПКОНПИ сезира Прокуратурата за изказване на премиера

Цацаров vs. Петков: Шефът на КПКОНПИ сезира Прокуратурата за изказване на премиера
A A+ A++ A

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров e сезирал прокуратурата с искане за проверка на негови действия, които според твърдения на премиера Кирил Петков, "навеждали на извод за извършено престъпление". Това съобщиха за NOVA от Пресцентъра на антикорупционната комисия.

Става дума за изказване на министър-председателя пред Би Ти Ви. Петков каза, че има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация и случаят вероятно ще бъде предаден на Прокуратурата. 

От КПКОНПИ казаха за NOVA, че Цацаров е обжалвал акта за отнемане на допуска му до класифицирана информация пред ДКСИ.

По-рано днес стана ясно, че шефът на антикорупционната комисия е депозирал оставката си в деловодството на Народното събрание. 

Миналата седмица Цацаров обяви, че напуска поста предсрочно, а веднага след това ДАНС отне достъпа му до класифицирана информация. За това официално съобщи премиерът Кирил Петков. В писмено изявление Цацаров заявява, че допускът му е отнет след натиск от вътрешния министър и премиера. Петков на свой ред посочи: случаят показва, че всички служители в държавата ще бъдат третирани равно и няма да има чадър за когото и да било.

#Сотир Цацаров #Кирил Петков #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »