Откриваме другата страна на Американската мечта с „Улицата на кошмарите“ на Гийермо дел Торо

Откриваме другата страна на Американската мечта с „Улицата на кошмарите“ на Гийермо дел Торо
A A+ A++ A

На 21 януари награденият с „Оскар“ майстор на диаболичното Гийермо дел Торо ще ни поведе по Улицата на кошмарите на пътешествие до най-мрачните кътчета на човешката душа и съзнание. Пътешествие, изпълнено с омраза, алчност, измама и предателство, в края на което ще открием, че истински чудовища съществуват и са тези, които виждаме със собствените си очи… в огледалото.

В специален поглед зад кулисите част от творческия екип на продукцията, начело с неотразимата Кейт Бланшет, Уилям Дефо, Рон Пърлман и Дейвид Стратеърн споделят вълнуващи подробности за брилянтната методичност, усет към детайла и поклона към един от най-популярните и обичани филмови жанрове – филм-ноар, с които виртуозният Гийермо дел Торо създава света на Улицата на кошмарите. Самият Дел Торо с голяма страст говори за изграждането на комплексните герои на звездите Брадли Купър и Кейт Бланшет и решението те да бъдат изградени в стила на класическия ноар образи, в чиито обувки са влизали някои от най-големите и обичани киноактьори – изискан, софистициран мошеник и прелъстител, и интелигентна и смъртоносно изкусителна фатална жена. Улицата на кошмарите повдига завесата към интригуващата, малко позната и мрачна част на Америка и по впечатляващ начин, само на големия екран, ще ни покаже другата страна на Американската мечта – Кошмар. Зад кадър „Нео-ноар“ – https://www.youtube.com/watch?v=J53AcrqRgSw

Улицата на кошмарите разказва за Стантън Карлайл (Брадли Купър) – бивш карнавален работник, който се превръща в една от топ атракциите на нощните клубове в големия град. Чрез различни трикове, които заимства от своята колежка Моли (Тони Колет) и съпругът ѝ Питър (Дейвид Стратеърн), както и с помощта на приятелката си Зийна (Руни Мара), Стантън създава впечатлението, че е могъщ медиум, способен да чете умовете на хората. Първоначално идеята е просто да впечатлява и забавлява тълпата, но стремежът към слава и богатство става причина представлението да се превърне в средство за финансови измами, чиято цел са по-заможните жители на града. Така Стантън попада в полезрението на брилянтната психиатърка д-р Лилит Ритър (Кейт Бланшет), която става съучастник в най- големия му и опасен удар до момента, чиято цел е безскрупулния индустриалец Езра Гриндел (Ричард Дженкинс). Това, което Стантън не осъзнава, е, че преминава невидима граница и че ядосаш ли определени хора, светът бързо се превръща в тясно и враждебно място, а цената, която трябва да се плати, е ужасяваща.

Трейлър https://www.youtube.com/watch?v=-QQCmiDOuwE

Режисьор на Улицата на кошмарите е Гийермо дел Торо (Хелбой, Лабиринтът на фавна, Формата на водата), който е и сценарист наравно с Ким Морган (The Forbidden Room) - двамата адаптират едноименния роман на Уилям Линдзи Грешам от 1946 година, който дебютира на родния пазар едновременно с премиерата на филма. В ролите влизат Брадли Купър, Кейт Бланшет, Руни Мара, Тони Колет, Уилям Дефо, Ричард Дженкинс, Рон Пърлман, Дейвид Стратеърн, Тим Блейк Нелсън, Клифтън Колинс мл., Мери Стийнбъргън, Холт МакКолъни и др. Ще се разходим по Улицата на кошмарите от 21 януари само в кината.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »