Отслабваме с Правилото на екватора, ето как

Отслабваме с Правилото на екватора, ето как
A A+ A++ A

Правилото на екватора може да ни помогне да отслабнем с 2 до 4 килограма за 2 седмици. Това твърдят диетолози, според които след 15 часа метаболизмът ни рязко се забавя. Това пък води до по-бавно усвояване на въглехидратите, пише dariknews.bg.

Какво е правилото на екватора и как действа?

То стъпва върху изключването на потенциално трудни за усвояване храни след 15 часа. Диетолозите препоръчват напълно да се откажем след този час от цяла поредица продукти. Сред тях са торти, десерти, сладкиши, шоколад, мед. Трябва да се намали и приемът на плодове.

Макаронените изделия, включително твърдата пшеница, също се усвояват трудно от тялото вечер. Препоръчително е също да ядете ориз и овесена каша сутрин или на обяд. Сушените плодове също са включени в списъка на продуктите, забранени след 15:00 часа според „правилото на екватора“. Те съдържат голямо количество естествена захар, така че е най-добре да се консумират като лека закуска преди обяд.

Според експертите, въглехидратите трябва да се хапват до 15 часа, както и червеното месо, сладки млечни продукти и зеленчуци, които съдържат нишесте. Това са картофи, моркови, сладки картофи и цвекло. Нишестето се усвоява най-тудно вечер и причинява излишък от инсулин. Той блокира производството на соматотропин, хормон на растежа, който пряко влияе върху процесите на изгаряне на мазнините в тялото.

Според статистиката, хората спазващи правилото на екватора губят от два до четири и половина килограма през първите две седмици. След това е възможно процесът на премахване на наднорменото тегло да започне да върви малко по-бавно. Но „екваториалното правило“ работи не толкова за скорост, колкото за стабилен резултат.

#диета #отслабване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"