Прочулият се с трансплантирано прасешко сърце човек, се оказа страшен престъпник

Прочулият се с трансплантирано прасешко сърце човек, се оказа страшен престъпник
A A+ A++ A

Човекът-късметлия, който получи първата в света трансплантация на сърце от прасе, има криминално досие. Това разкритие направи Washington Post. Оказва се, че Дейвид Бенет е намушкал мъж седем пъти през 80-те години.

57-годишният мъж от Мериленд е бил приет в болница преди седмици, след като е страдал от тежка форма на сърдечна аритмия и е бил поставен на апарат, за да остане жив.

Екипът на Медицинския университет в Мериленд получи спешно одобрение от Администрацията по храните и лекарствата да въведе генетично модифицирано сърце на прасе в тялото му и получи орган от 108-килограмово животно.

След новината за успешната трансплантация, сестрата на мъжа, за когото Бенет с бил осъден през 1988 г., се появи, за да критикува трансплантацията, заявявайки, че на брат ѝ никога не е бил даден втори шанс за живот като на нападателя му.

Едуард Шумакър се казва жертвата на нападението. Той бил парализиран, след многократните намушквания с нож в бар. Прекарал е близо 19 години в инвалидна количка. Получава инсулт и издъхва две седмици по-късно, само една седмица преди 41-ия си рожден ден.

По-голямата му сестра Лесли споделя:

„Брат ми живя много тежко и болезнено 19 години след инцидента. Претърпя толкова много неща… от инфекции, рани от залежаване, в които можеше да поставиш юмрука си, сепсис и инсулт, който в крайна сметка го остави с развитието на дете. Казаха ми, че няма значение какво е направил Бенет, защото е неетично да отказваш лечение на човешко същество.“

„Е, ако случаят е такъв, тогава защо хората биват отхвърлени от списъка за трансплантации и в крайна сметка умират? Брат ми почина на 6 май 2007 г., изтърпя 19 дълги години страдание, а Бенет получава 2-ри шанс за живот?

"След трансплантацията го изкарват герой, но съвсем не е такъв,“ допълва тя.

Служителите на Медицинския център на Университета на Мериленд отказаха да коментират дали са знаели за престъпното минало на Бенет или не.

В писмено изявление на болницата в Балтимор се казва, че предоставят „живоспасяващи грижи на всеки пациент, който влиза през вратите им въз основа на медицинските му нужди, а не на произхода или обстоятелствата в живота“.

„Този ​​пациент дойде при нас в остра нужда“, добавиха служителите.

Синът на Бенет, Дейвид Бенет-младши, каза:

„Той има силна воля и желание да живее.“

#трансплантация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »