Белгия на крачка от въвеждане на задължителна ваксинация

Белгия на крачка от въвеждане на задължителна ваксинация
A A+ A++ A

Парламентът в Белгия обяви готовност да свика извънредно заседание, за да обсъди възможността за въвеждане на задължителна ваксинация против COVID-19 в страната, съобщиха местни медии.

Първоначално предложението бе представено от здравния министър Франк Ванденбрук и засега среща подкрепата на някои от водещите национални здравни специалисти, предаде БТА. От парламента уточняват, че ще се водят в решението си от мненията на експертите и очакват въпросът да се изясни до края на февруари. 

В Белгия са ваксинирани около 90 на сто от пълнолетните и около 75 на сто от цялото население, показват официалните данни. В последните дни бе съобщено, че вероятно още преди края на януари всички пълнолетни ще са получили възможност да си поставят допълнителна доза ваксина. Отчита се, че засега интересът към подсилващите дози е по-слаб, отколкото при първоначалната ваксинация.

Според обсъжданите чернови на нов закон за задължителна ваксинация се предвижда мярката да бъде временна, без да се посочва срок. Медиите цитират експертни мнения, според които въвеждането на широко приложение на сертификатите за COVID-19 не е довело до очаквания ръст в броя на желаещите ваксина.

#Белгия #задължителна ваксинация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »