Мирчев: Никой не иска ограничения, но ситуацията ги налага

Мирчев: Никой не иска ограничения, но ситуацията ги налага
A A+ A++ A

Никой не иска ограничителни мерки и зелени сертификати, но ситуацията ги налага. Това коментира пред Нова депутатът от „Демократична България” Ивайло Мирчев. По думите му в страната ни са наложени най-леките мерки в Европа.

По време на протеста в сряда, при който недоволни от ограниченията, се опитаха да нахлуят в парламента, Мирчев е бил вътре. Запитан дали от „Демократична България” биха направили компромиси в името на оцеляването на управляващата коалиция, депутатът каза, че в случая на става дума за това.  

„Тук става дума за държавническо мислене. Има огромен проблем, с който заедно трябва да се справим. На последно място в Европа сме по ваксиниране. Не говоря за задължително ваксиниране. Но трябва да убедим хората, че техните права започват там, където свършват нашите и обратното”, коментира Мирчев.

„Още в началото на кризата се позволи на различни шамани да излизат и да говорят небивалици. Пътят ни е само един – да се обединим като общество”, смята депутатът.

Според него от 2020 година досега страната ни е загубила толкова хора колкото е населението на един град като Добрич. България е застрашена и от тежка икономическа криза.

„Какво би станало лятото, когато България продължава да е най-слабо ваксинираната страна?”, попита Мирчев. „Какво ще стане, когато един чуждестранен турист се чуди къде да почива лятото и види картата на България, която свети цялата в червено? А съседните Гърция и Турция не светят в червено. Те ще отидат там. Тогава ще има тежък икономически проблем”, смята Мирчев.

#Мирчев #сертификат #мерки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »