Асена Сербезова се срещна с депутати от "Възраждане"

Асена Сербезова се срещна с депутати от "Възраждане"
A A+ A++ A

Здравният министър проф. Асена Сербезова се срещна с депутати от партия "Възраждане".

Разговорът се провежда на фона на големия протест пред Народното събрание, организиран от парламентарно представената формация. При него демонстранти опитаха да щурмуват сградата на НС. Те настояват за отпадане на зеления сертификат. 

"Ваксинацията трябва да бъде доброволен акт и аз съм против задължителната имунизация срещу COVID-19”, заяви Сербезова по време на срещата.

"Никоя ваксина не предпазва на 100%. Действието на отделните ваксини е между 60 и 90, което означава, че на 30% от хората не им действа никаква ваксина, но на останалите 70 на сто ваксините пазят от тежко протичане", подчерта тя.

"Има натрупани настроения, недоверие, паника и страх, с които започна управлението на пандемията преди 2 години. Сега ние берем плодовете. Трябваше тогава да се обяснява на хората какво се случва, не новините да започват с брой на жертви, болни, чували. Обществото е разделено. Ваксинацията трябва да е доброволен процес", заяви министър Сербезова. 

Тя обяви, че основният критерии за въвеждане на мерки са заетостта на интензивните легла и недостигът на медицински персонал. "Това ще бъде ключово за нас. Системата не е блокирала, но тя на определени места и области се затруднява и затова понякога се налага да се спират плановите операции”, добави Асена Сербезова.

Нямаме зависимости, каза още тя в отговор на въпрос от протестиращите дали има зависимости от лобита - политически, фармацевтични или чужди правителства. "Докато съм министър, няма да допусна зависимости на министерството”, добави още министър Сербезова. В отговор на въпрос кога ще свърши пандемията министър Сербезова цитира експертни мнения, според които това ще бъде последната вълна.

Цончо Ганев от партия "Възраждане" призова министър Сербезова да създаде работна група от различни експерти, която да излезе със становище къде и как помага зеленият сертификат на обществото ни. По думите му в момента няма диалог, а по медиите математици обясняват медицински проблеми.

#Асена Сербезова #среща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"