Костадинов изгря на видеостена пред НС: Трябва да се изправим пред новия сатанински ред!

Костадинов изгря на видеостена пред НС: Трябва да се изправим пред новия сатанински ред!
A A+ A++ A

Организираният от „Възраждане“ протест срещу зелените сертификати започна днес по обед пред парламента.

Към 12 ч. все повече хора изпълват пространството на площад "Народно събрание". Видимо присъстващите са поне 1000, още се стичат натам по бул. "Цар Освободител" откъм паркинга до БНБ. Там са паркирани много от автобусите, превозили протестиращи от различни точки в страната. Активисти на партията на Костадин Костадинов предлагаха безплатен транспорт за желаещите да участват в демонстрацията. 

Движението по булевард "Цар Освободител" в района е блокирано. На площада се развяват трибагреници и знамена на "Възраждане".

Малко след началото на протеста към демонстрантите се присъединиха и депутатите от "Възраждане" Цончо Ганев, Петър Петров, Елена Гунчева и др. Сред тях не е лидерът им Костадин Костадинов, който е под карантина. От мегафона един от говорителите определи това като "брутална инсценировка". Протестиращите скандират "Искаме да влезем в парламента!" и "Оставка!".

Костадинов се включи чрез видеовръзка, излъчвана на стена пред главния вход на Народното събрание.

"Не искаме маски, не искаме зелен сертификат, искаме си правото на труд, не искаме задължителна ваксинация, това е медицински фашизъм", се чу на площада.

Множество от хора идват на площада организирано, чрез платени рейсове от партия "Възраждане".

Автобусите на паркинга до БНБ

Вчера лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че ако РЗИ му наложи карантина, ще бъде принуден да я спазва, с думите: "Такива са правилата и такива са законите, които са глупави." РЗИ София впоследствие му наложи карантина, тъй като е бил контактен с председателя на Народното събрание Никола Минчев, който е болен от коронавирус. Днес директорът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев заяви, че ако Костадинов се появи на публично събитие, ще последват административни мерки и може да се стигне до съд. 

#Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"