Фалшив инспектор тормози момичета без маски в градския транспорт

Фалшив инспектор тормози момичета без маски в градския транспорт
A A+ A++ A

Мъж, представящ се за инспектор, се опитва да глоби пътници, които не носят маски в столицата.

Глобата за неносене на маска е от 300 до 1000 лева, но тя може да бъде поискана само от служител на РЗИ, който трябва да се легитимира. Мъжът обаче няма нищо общо с контролните органи и обект на опитите му за измама засега са предимно момичета от „Студентски град“, съобщава БНТ.

Не е ясно колко момичета са се хванали на тази схема, но в социалните мрежи разказите за такъв измамник са много. Не се знае и дали един и същи мъж е в ролята на мним инспектор или това е схема с няколко души. 

„Един човек дойде, хвана се така с ръце отпред и отзад. Втренчи поглед в мен и момичето до мен и каза на момичето до мен. „Вижте си маската как ви е, тя ви е под носа. Вижте на момичето до вас - маската ѝ е над носа. И вие подлежите на глоба. Слизате с мен на следващата спирка и ще ви глобя“, разказва пред БНТ едно от момичетата, които измамникът опитал да свали от автобуса.

Разказват го още десетки момичета във Фейсбук. В разказите им мъжът се представил за частно лице, което помага на полицията. Длъжност, която не съществува.

„Това, което сподели водачът - мисли, че този господин преди около 2 месеца се е представял за контрольор“, каза Кирил Георгиев от Столичен автотранспорт. И отново е събирал глоби на нередовни пътници, облечен в жилетка и с фишове подръка.

С помощта на Центъра за градска мобилност кадрите с мнимия инспектор са открити. Те ще бъдат предоставени на полицейските служители, обясни Станислав Станков, организатор „Контролна дейност“ в ЦГМ.

#градски транспорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »