Дянков съгласен за различна минимална заплата за всеки град

Дянков съгласен за различна минимална заплата за всеки град
Финансовият министър връчи ключовете на 30 нови, високопроходими автомобила на служители от отделите „Митническо разузнаване и разследване“ от страната. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Министърът на финансите Симеон Дянков смята, че предложението да се определят различни минимални работни заплати в различните градове в страната е икономически разумно.

Вицепремиерът обясни, че инициативата не е негова и не е излязла от финансовото министерство.

„В първоначалните ни разговори от представители на Тристранния съвет излезе тази идея и във вторник очаквам да бъде развита“, каза Дянков, цитиран от Дарик.

Според него тя е разумна, защото дава възможност за гъвкавост от гледна точка на това каква е икономическата ситуация в отделните райони.

Той посочи, че има доста европейски държави, които имат такава практика, но част от тях са с федеративно устройство като например Германия.

„Остава юристите на Тристранния съвет първо да проверят дали е възможно да стане, икономически смятам, че е разумно предложение“, каза вицепремиерът.

Дянков напомни, че бюджетът за следващата година вече е представен и се планира приходите в него да са с 1.8 млрд. лв. повече.

По повод средствата, които влизат в държавата като приходи, и работата на държавните институции Дянков обясни, че най-доволен е от работата на Агенция „Митници“.

Финансовият министър връчи ключовете на 30 нови, високопроходими автомобила на служители от отделите „Митническо разузнаване и разследване“ от страната.

#Германия #агенция „Митници“ #минимална работна заплата #минситър на финансите #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »