И все пак Петков ще ходи в Скопие - до края на месеца (ВИДЕО)

И все пак Петков ще ходи в Скопие - до края на месеца (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Във видео обръщение премиерът Кирил Петков определи вчерашното заседание на КСНС като навременна и полезна дискусия. По думите му тя е показала, че всички участници споделят една обща цел – излизането от застоя в отношенията с Република Северна Македония и даването на ново начало в стремежа към добросъседство.

„Искам да благодаря на президента за свикването на КСНС вчера, както и на парламентарно представените групи за тяхното участие. Ние заедно се обединихме около обща цел - добросъседство. Потвърдихме съществуващата позиция на България в отношенията ни с РС Македония”, заяви министър-председателят.

По думите му е даден и нов старт на диалога, който трябва да се случи през следващите месеци със западната ни съседка. „В този нов старт трябва да обсъдим важни за двете страни теми за правата на българите в Северна Македония, обща инфраструктура, общ културен календар, евроинтеграция и история”, допълва той.

Бързият напредък според Петков може да бъде постигнат само с труд и общи усилия. „Надявам се, че нашите съседи и нашата делегация ще могат да постигнат реален прогрес”, добавя министър-председателят. 

Петков заявява, че още този месец ще отиде до Северна Македония, за да покаже, че през конструктивен диалог и диалогични действия може да бъде направено много повече от постигнатото през последните години. „Заедно можем повече”, заключва премиерът.

 

#Кирил Петков #посещение #РСМ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »