Каква е схемата с фалшивите COVID сертификати в Пампорово?

Каква е схемата с фалшивите COVID сертификати в Пампорово?
A A+ A++ A

Арести след разследване за фалшиви сертификати в един от големите зимни курорти. По случая работи Областната дирекция на МВР-Смолян и Окръжната прокуратура.

NOVA тръгна по следите на зрителски сигнал, затова че хора са си намерили работа в Пампорово с фалшиви сертификати.

След сигнал, че в Пампорово масово се издават фалшиви COVID сертификати на работещи в курорта. Връзката е Атанас Марчев, на 48 години от Хасково. Представя се за лекар и парамедик от лаборатория.

С него се срещат наши подставени лица. Обясняват, че търсят работа в курорта, но нямат задължителният сертификат за COVID-19. Плащат 600 лева за два сертификата. На подставеното ни лице взимат кръв, но после се оказва, че процедурата е проформа.

Денят е събота, а резултатът трябва да е готов след два дни. Само че за наша изненада идва експресно - само след час. Взимаме сертификатите и правим проверка като сканираме кода. Сертификатите са качени в сайта - his.bg.

В 10:00 часа на следващия ден, след уговорена среща за направа на нови сертификати, последва арест на Атанас Марчев от полицаите в Смолян и Чепеларе. Заподозреният беше заловен с белязани пари.

Собственикът на лабораторията вече беше разпитан от полицията в Пампорово. Пред камерата ни той заяви, че не е знаел, че негов служител прави фалшиви сертификати. 

#сертификат #Пампорово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »