Левицата можело да поиска оставката на Цачева

Левицата можело да поиска оставката на Цачева
Станишев заплаши с искане за оставката на Цачева заради оплакванията на деветима народни представители от лявата опозиция, че Цачева им връща зададени към кабинета въпроси без съществени аргументи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите от левицата може да стартират подписка с искане за оставката на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Това Станишев каза по повод оплакванията на деветима народни представители от лявата опозиция, че Цачева им връща зададени към кабинета въпроси без съществени аргументи.

„От Синята коалиция има отклонени 32 въпроси и питания, от „Атака“ – 43, все пак започнаха да се държат като опозиция, от ДПС – 10, от независимите – 20, и 267 от парламентарната група на Коалиция за България. Това е нарушаване на духа на Конституцията отвсякъде“, коментира червеният лидер, цитиран от Дарик радио.

„Там е записано ясно – правата на народните представители да питат министрите, това е свещено задължение на всяка опозиция. Единственият смисъл на тази власт вече е как да опазят властта и как истината да не излезе наяве. Само че истината има една характеристика – рано или късно излиза наяве. И все повече от гафовете, грешките и безобразията на тази власт излизат и ще излизат наяве“, каза още Сергей Станишев.

#Сергей Станишев #БСП #Цецка Цачева #председател на НС #Народното събрание #Атака #Синята коалиция #ДПС #Коалиция за България #Конституция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"