217400 статии       |       476 интервюта       |       1541 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.85968| EUR 1.95583| GBP 2.2621|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТОМаймунска шарка

Размер на шрифта:   

Акад. Румен Ралчев: В Парламента има 4 тамплиери и над 70 масони

10 януари 2022, понеделник / 11:00; Коментари: 0
Send to Kindle
Акад. Румен Ралчев: В Парламента има 4 тамплиери и над 70 масони

"Те са колкото близки, толкова и различни. Основната цел на масоните е самоусъвършенстването. Успоредно с това, поемайки светлината, истината или познанието, по масонски е светлината, да се опитат чрез действията си в обществото да прехвърлят тази светлина към хората, които са около тях, за да направят живота по-добър. Хората по-добри. Докато при тамплиерите самоусъвършенстването е факт, но също се говори за светлина. Но тук ние сме по-отворени към обществото. Ние се опитваме да прехвърляме мостове към други вероизповедания, които по този начин да се намали напрежението, ако съществува такова на верска основа от една страна и от друга страна се борим основно, единствената организация, която работи в тази посока е борба за екуменизъм - разширен диалог между църквите. Без значение католици, протестанти и т.н. Това е една мисия, която ООН е одобрила, подкрепя и основното трето правило е да помагаме на християнските общности в и около Йерусалим", това заяви акад. Румен Ралчев на въпрос каква е основната цел на масонството.

Той е е един от първите масони в България. Достигнал е до най-високата 33-та степен.

Той е и Велик приор на Ордена на Рицарите Тамплиери. Автор е на 16 книги, професор и преподавател по езотерика. По време на работата си в службите за сигурност получава чин генерал-майор.

Бил е началник на охраната на Тодор Живков, Петър Младенов и Желю Желев.

"Имаме 4 човека, за щастие няма в една и съща партийна формация. Това е съвсем нормално, защото ние сме представителна извадка от обществото, нашите членове са много активни. Включително и по политическа линия, но вътре в Ордена ние за политика не говорим. Не се проповядват политически възгледи. Ние работим по основните цели, които си поставя Ордена", отговори на въпроса той колко са тамплиерите в новия парламент.

Той категорично отказа да назове имената на тамплиерите-депутати.

"Масоните са много повече, тъй като масонството е много по-масово в България. Ние като тамплиери сме едва 500 души, докато масоните са няколко хиляди. И не съм преглеждал да водя точна справка, но мисля, че са повече от 70 (за новия парламент б.р.). Това са едни умерени хора, които би трябвало, ако са истински масони да отстояват своите обещания от една страна и възгледи докрай", заяви акад. Ралчев по темата с броя на масоните в страната и новия парламент.

"Mасоните нямат право да показват, да посочват - този е брат. Този и този, това е задължително, след това сте изключен от масонството и заклеймен. В политическите партии и в ръководствата на политическите партии има много масони, ноето е съвсем разбираемо. Отделен въпрос е дали те стигат до нивото примерно председател на дадена партия, представител в парламента или административната власт, примерно министър. Много често това става, но при тези бързи ротации надали биха могли да покажат своята истинска същност и възможности, добави той.

"Това, че са масони не значи, че те трябва задължително да застанат и да се обявят като масони. Тъй като все още не е узряло обществото и това ще бъде един компромат едва ли не срещу тях и второто, което е, че те влизат като политически лица с определена доктрина и план за работа. Това, което много пъти съм казвал - масоните ще ги различите по умерения израз, по умерения начин, по който се изразяват, когато се изказват и липсата на изненади в тяхното държание. Те са праволинейни като цяло", подчерта той.

"Светлината е познанието и именно затова казах, че тяхното умерено държание и изказвания е опит да се покаже стандарт как трябва просто да се държи един почтен депутат примерно. Те се опитват да възпитават със своето държание. Не искам да идеализирам нещата, има много изкривявания и между наши представители. Това обаче в повечето случаи струва изключване от ордените", сподели той на въпроса защо думите "почтени" и "светлина", се чуваха редовно по време на предизборната кампания през миналата година.

"Присъствието на т.нар. тайни общества, а те не са тайни, защото са регистрирани официално, по този начин се измерва демократичността на едно общество. Преди 89-та година те не съществуваха. Започнаха възстановяването примерно на масонството през 91ва, 92ра година. Започна 91-а, 92-а година вече беше обявена Великата ложа в България. Преди 14 години навлезе и тамплиерството в България. Вече 14 години съм Велик Приор. На всеки 4 години ме преизбират засега. За тези 14 г. Велик Приорат България стана най-големият Велик Приорат в Европа. Втори в света. Когато става дума за тамплиери, действително в ритуалите има мечове, защото това ние взаимстваме определени ритуали от Средновековието. Но това е гражданска организация, която е приела част от философията на тамплиерския орден преди 900 години, но по никакъв начин не се опреличава и отъждествява като наследник на тамплиерите, пряк наследник", добави акад. Ралчев.

"За съжаление това е факт. Съществуват шест масонски ложи само за мъже, за които се казва, че са регулярни и има 7 смесени. Жени и мъже. Има една чисто женска, има и две - три ложи, които са към Велики ложи в други държави. Масонските ложи не воюват помежду си", каза той по въпроса има ли разделение между масоните в България.

Той потвърди даденото на ген. Венцислав Мутафчийски звание Рицар на годината, което го прави почтен член на Ордена на тамплиерите.

"Действително трябва да се издигне национален идеал. Цел. Ние сме една от малко нации, които нямат такава цел. И това ни прави разнопосочни. Много лесно манипулируеми и много лесно всяко следващо правителство да променя посоката на развитие. Ако действително определим стратегическата цел на България, то тогава нещата ще си дойдат на мястото. Само че тази цел не е да си я изсмучеш от пръстите, а действително да е необходима на България. Многообразието е солта на живота, но нека това многообразие все пак да е обърнато в една и съща посока. Тогава действително обществото ще бъде по-добро. А щом е по-добро, всички ние ще получим повече облаги", заяви акад. Ралчев в своето финално послание.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: