Кой е ММА боецът Севастиян Костов, който придоби имущество за 15 млн. лв. от Пеевски?

Кой е ММА боецът Севастиян Костов, който придоби имущество за 15 млн. лв. от Пеевски?
A A+ A++ A

Мистериозна фигура започна да придобива ударно имотите на депутата Делян Пеевски, санкциониран по глобалния закон „Магнитски“.

Сайтът Флагман.бг наскоро съобщи, че Севастиян Костов, за когото до този момент единствено се знаеше, че се занимава с бойни спортове, е изкупил имущество за 15 млн.лева от фирмата на Пеевски - „Интръст“ ЕАД. Непосредствено преди да започне бизнес инициативата, той купува фирма „Стройко 2011“ ЕООД.

През декември м.г. Севастиян става собственик на къща на ул.“Златен век“ 31 в баровския квартал „Симеоново“, оценена на 4,5 млн.лева, друг имот на съседната улица „Иван Богданов“ 2 за 2 млн.лева, триетажна къща в кв.“Горна баня“ за 2,5 млн.лева, къща в кв.“Бояна“ за 1,37 млн.лева, Почивния дом на Полиграфическия комбинат, който е в самия парк Витоша, дузина апартаменти, офиси и гаражи в столицата, пет апартамента по морето – в Royal Beach и Оазис и търговски обект в Пазарджик.

Проверка на Флагман.бг показа, че Севастиян Костов е бургазлия, баща му Валентин е инженер и работи в една от големите архитектурни фирми в Бургас.

Севастиян е завършил ПГСАГ „Кольо Фичето“, след което се дипломира като инженер от Висшия институт по архитектура и геодезия (ВИАС). Едновременно с това развива и спортната си кариера, първо като ММА състезател, а след това и като треньор. Няколко години е живял в Австралия, където е станал президент на местната ММ федерация.

Прибрал се наскоро в България заради ковид ограниченията в Австралия. От фейсбук профила му става ясно, че е изявен антиваксър и фен на ПП „Възраждане“.

Приятелката му е Илияна Костова, която се представя като „ММА и бикини фитнес състезател“. Тя е от Мездра. Запознава се със Севастиян през 2005 година, когато започва да тренира кикбокс през 2005 година. Искрата между двамата пламва бързо и днес те са неотлъчно един до друг.

Илияна Костова се представя за ММА и бикини фитнес състезател

#Севастиян Костов #Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »