Романтик се метна за кръста в Созопол, а после предложи на гаджето си направо в морето

Романтик се метна за кръста в Созопол, а после предложи на гаджето си направо в морето
A A+ A++ A

Вчера, след като благослови всички присъстващи, отец Димитър хвърли в морето на Созопол Светия кръст. Той попадна много навътре, но групата от 8 младежи успя да доплува до мястото, а най-бърз се оказа Веселин Стамболиев, който се гмурна, извади кръста и го издигна високо над главата си.

Спазвайки старата созополска традиция, той счупи кръста на две и хвърли едното парче още по-навътре. Смелчаците отново се хвърлиха в морето, за да спасят и второто парче, но късметът се усмихна на боксьорът Петър Драганов, който за втори път спасява второто парче от кръста на богоявленския ритуал.

Още нещо изненадващо се случи в този момент. Двама от плувците понесоха на ръце девойка, а един от участниците - Никола пристъпи към нея и й предложи брак. Младежите бяха поздравени с бурни аплодисменти от всички присъстващи, благословени от отец Димитър и поздравени от кмета на Созопол Тихомир Янакиев. Кметът отправи специални поздравления и към участниците в ритуала и връчи парична награда, осигурена от Община Созопол на първенците и на останалите плувци. Здраве и благополучие им пожела председателят на Общински съвет Созопол Георги Пинелов и подари икони на двамата спасители на богоявленския кръст.

#Созопол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"