Каримански: Няма опасност от повишаване цените на тока след отпадането на мораториума

Каримански: Няма опасност от повишаване цените на тока след отпадането на мораториума
A A+ A++ A

"Не мисля, че има опасност от повишаване на цените на тока след отпадането на мораториума". Това заяви пред NOVA председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Любомир Каримански.

„Вчера вицепремиерът Асен Василев и министърът на енергетиката Александър Николов дадоха ясни отговори на въпроси на бизнеса и депутати какво трябва да се очаква.

"Имаме решение как трябва да бъдат направени компенсациите за първото тримесечие на годината. Има възможност и таванът за „ден напред” да бъде не 30%, а дори 35%, което е в полза на бизнеса”, каза още той.

По думите му, се обсъждат и облекчения за битовите потребители. „Ако цената за тях се увеличи, то тя няма да бъде два-три пъти, както казват някои. Обсъжда се да бъде по-малко, но не знам точната цифра. Предполагам, че министърът на енергетиката в следващите седмици ще даде точни разчети”, коментира Любомир Каримански.

„Лично аз не съм привърженик на мораториума заради принципа да не се намесваме в работата на независимите регулаторни органи. Ние по принцип не трябва да се намесваме в който и да е орган, защото така го превръщаме в зависим”, посочи той.

#ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »