Вальо Топлото и прокуратурата не се разбраха

Вальо Топлото и прокуратурата не се разбраха
Добилият популярност като Вальо Топлото подсъдим поиска споразумение с обвинителите, но не го получи, тъй като отказа да изпълни условията на прокуратурата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият директор на столичната „Топлофикация“ Валентин Димитров и Софийската градска прокуратура не успяха да си стиснат ръцете по процеса срещу него за укриване на данъци и изпиране на 12 млн. лв.

Добилият популярност като Вальо Топлото подсъдим поиска споразумение с обвинителите.

Предложението на Димитров дойде, след като той бе оправдан от Софийския апелативен съд по друго дело за длъжностно присвояване.

Тогава магистратите отмениха конфискацията на имуществото му и възстановиха правото му да заема материалноотговорна длъжност.

Прокурор Божидар Джамбазов в петък обясни, че предварителното му условие, за да бъде сключено споразумение, е било да бъде призната цялата вина.

„И оттам насетне би могъл да се направи някакъв разумен компромис относно наказанието. Липсата на признаване на вина по всички обвинения няма как да доведе до сключване на споразумения между г-н Димитров и прокуратурата“, каза обвинителят, цитиран от bTV.

Той продължава да поддържа становището си, че има извършено престъпление по всички пунктове на обвинителния акт.

Защитникът на Топлото – Венцислав Тудоленски, обаче е категоричен, че нямало никакво пране на пари, а само укриване на данъци.

Като свидетел се яви в залата бившият енергиен министър Румен Овчаров. Той обаче най-вероятно ще говори пред съда на 27 ноември, за когато е насрочено следващото заседание.

Петъчното заседание не се състоя, защото човек от семейството на председателя на съдебния състав – Петя Крънчева, се е разболял внезапно.

#топлофикация #Валентин Димитров #Вальо Топлото #Софийската градска прокуратура #Божидар Джамбазов #Румен Овчаров #енергиен министър #Петя Крънчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"