Иди ми, дойди ми! Решиха да екстрадират антиваксъра Джокович, баща му го обяви за Спартак

Иди ми, дойди ми! Решиха да екстрадират антиваксъра Джокович, баща му го обяви за Спартак
A A+ A++ A

Сагата с антиваксъра Новак Джокович няма край. Ракета №1 в мъжкия тенис засега няма да участва в Australian Open и това е на 99,99 процента сигурно, защото Австралия реши да анулира визата му за влизане в страната, макар преди това решението да бе тъкмо обратното. Точно поради факта, че бе уведомен, че ще получи разрешение да играе в Мелбърн Ноле отиде в Дубай. Oттам хвана 14-часов полет до Австралия, преди който се похвали, че ще защитава титлата си в първия за годината турнир от Шлема, който е и неговият любим и най-успешен исторически.

Сега обаче сърбинът вече е в процес на депортация от Зеления континент, където дълги часове бе държан сам в стая под въоръжена охрана, за което алармира бесният му баща му Сърджан. Екстрадицията му бе посрещната яростно от родителското тяло.

Пред сръбското издание Telegraf, Сърджан Джокович заяви: „Синът ми е държан като затворник, но той никога не е бил по-свободен. От този момент Новак се превърна в символ, лидер на свободния свят, на бедните и онеправданите държави и хора. Моят син Новак Джокович показа, че дори и една малка, но героична страна като Сърбия може да има най-добрия тенисист и атлет на всички времена и че истината не може да бъде скрита. Днес той може да е в затвора, утре може да е в окови, но истината е като водата и тя винаги намира начин да излезе наяве. Новак е като Спартак на новия свят, който не толерира неправдата, колониализма и лицемерието, а се бори за равенство на всички хора по света, независимо от цвета на кожата им, без значение на кой Бог се кланят и без значение колко пари имат“.

Решението на австралийските власти със сигурност ще бъде обжалвано от адвокатите на тенисиста.

#Новак Джокович #Australian Open #екстрадиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »