Голям скандал: Държат Джокович на летището заради проблем с визата

Голям скандал: Държат Джокович на летището заради проблем с визата
A A+ A++ A

Световният номер 1 Новак Джокович вече е пристигнал в Австралия, но заради проблем с визата му властите не му позволяват да влезе в страната. 

Участието на сърбина в тазгодишния първи турнир от Големия шлем в Мелбърн бе поставено под въпрос заради стриктните ваксинационни правила в страната, но въпреки това сръбската звезда обяви във вторник, че ще играе в надпреварата, след като получил медицинско изключение. Но сега се появиха нови съмнения, като според информация на австралийското издание The Age, правителството във Виктория е отказало молба от Бордър Форс по отношение визата на Джокера, тъй като от тима му са подали грешния тип виза.

Това бе потвърдено от депутата от Лейбъристката партия на Виктория Джаала Пулфорд в Туитър.

„Федералното правителство попита дали ще подкрепим молбата за виза на Новак Джокович за влизане в Австралия. Няма да дадем индивидуална подкрепа на молба за виза на Новак Джокович за участие на турнира от Големия шлем Аустрелиън Оупън 2022“, написа тя в социалната мрежа.

Според базирания във Виктория репортер Пол Сакал, Джокович е кацнал в страната и Бордър Форс има правомощията да го пусне, но все още остава неясно как ще се развие ситуацията.

#Новак Джокович #Австралия #Виза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"