Сините: Премиерът да защити българите от мобилните оператори

Сините: Премиерът да защити българите от мобилните оператори
Според Шарков тоталният произвол на мобилните оператори над българските граждани прераства в крепостничество. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Синята коалиция настоява премиерът да предприеме нужното, за да защити българските граждани от своеволието на някои мобилни оператори, заяви в декларация от парламентарната трибуна Ваньо Шарков.

Той поиска Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) и Комисията за защита на потребителите (КЗП) да извършат пълна проверка на нелоялните практики на телекомите и резултатите от нея да бъдат представени пред парламента, предаде БТА.

Шарков припомни, че председателите на двете комисии са назначени от Бойко Борисов.

Синият депутат призова също министър-председателя да провери човека, който е назначил за председател на КРС, и да го смени, ако не работи в полза на българските граждани.

Според Шарков тоталният произвол на мобилните оператори над българските граждани прераства в крепостничество.

Тази седмица стана известно, че единият от мобилните оператори предлага на клиенти по телефона сключване на договор от разстояние и въпреки отказа на клиента подновява договора им, коментира депутатът.

„Това не е договор от разстояние, а рекет от разстояние и класическа измама“, възмути се той и допълни, че телекомите се възползват от неинформираността на възрастни хора и предоговарят условия по договори с тях.

Срочен договор с мобилен оператор може да бъде продължен само при изрично писмено съгласие на абоната, решиха окончателно в края на миналата година депутатите с приетите промени в Закона за електронните съобщения.

Така вече договорите няма да се подновяват автоматично. Прието бе и мобилните оператори да уведомяват абонатите месец преди изтичането на индивидуалните им договори.

#Синята коалиция #Ваньо Шарков #премиер #Бойко Борисов #Комисията за регулиране на съобщенията #КРС #Комисията за защита на потребителите #КЗП #мобилни оператори #Закона за електронните съобщения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »