Стив Джобс е говорил за айпад още през 1983 г.

Стив Джобс е говорил за айпад още през 1983 г.
A A+ A++ A

На конференция през 1983 г. вече покойният основател на „Епъл“ (Apple) Стив Джобс говори за създаването на айпад.

Поредното доказателство, което дава френското сп. „Шаланж“ година след смъртта на Джобс, че той е човек, виждащ в бъдещето, е радиозапис от 1983 година, направен на конференция в Аспен, Колорадо, съобщава Дарик радио.

В нея младият шеф и съосновател на „Епъл“  говори за бъдещето на мобилните връзки.

Още тогава той предсказва, че хората все повече ще общуват чрез компютрите, които в крайна сметка ще се превърнат в нов начин на комуникация.

Джобс говори за електронна поща като нова връзка. Нещо още по-впечатляващо, той споменава за „мобилни апарати, използващи радиовръзка“.

Джобс обяснява, че стратегията на „Епъл“ е да се вкара компютър в книга, която може лесно да се пренася и да се използва за 20 минути.

Той говори и за софтуер, който по подобие на радиото при продажби на музика би трябвало да позволява на хората да открият продукта, преди да го купят, пише БТА.

Джобс говори още тогава за Ап стор (App Store) – магазин за приложения, отбелязвайки, че софтуерът трябва да се разпространява по нематериален път чрез телефонни линии и за него да се плаща с кредитна карта.

Всичко това се случва през 1983 година, повече от 20 години преди да бъдат пуснати айфонът (iPhone) и айпадът (iPad) и преди бума на пазара за мобилни телефони.

Джобс почина от рак на панкреаса на 5 октомври 2011 година.

„Блясъкът, страстта и енергията на Стив бяха източник на неизброими иновации, които обогатяват и подобряват живота ни. Светът стана неизмеримо по-добър благодарение на Стив“, посочи „Епъл“ в съобщението за кончината му.

Стив Джобс, който даде на света айпод (iPod) и айфон, се оттегли през август миналата година от поста изпълнителен директор на най-голямата технологична корпорация в света и предаде управлението й на Тим Кук.

#Тим Кук #айфон #Колорадо #Аспен #Епъл #Стив Джобс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"