Депутатите решават за влизането в парламента със сертификат

Депутатите решават за влизането в парламента със сертификат
A A+ A++ A

Народното събрание ще обсъди и приеме условия за достъп до сградите на Народното събрание в условията на извънредна епидемична обстановка. Вносители са Александър Симидчиев и група народни представители от 10 декември 2021 г. Условията за влизане или не със зелен сертификат в сградите на парламента станаха обект на спорове сред депутатите още през миналата година.

Предстои народните представители да създадат и Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно въведените на територията на Република България противоепидемични мерки срещу COVID-19.

Изслушване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков предстои да бъде изслушан от депутатите в четвъртък. Изслушването му ще бъде във връзка с постъпилите сигнали в МВР, възложените проверки и резултатите от тях, свързани с установяването на нарушения при разкриването на подвижни избирателни секции за изборите за народни представители, проведени на 11 юли 2021 г., и изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители, проведени на 14 ноември 2021 г.

Парламентарен и блиц контрол ще се проведат в петък.

#Народно събрание #сертификат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"