Черният шоколад удължава живота

Черният шоколад удължава живота
A A+ A++ A

Учени от Харвардския университет говориха за полезните свойства на черния шоколад. Използването на този продукт допринася за запазване на младостта, съобщава Express.

Експерти проведоха проучване, което показа, че привържениците на сладкото лакомство живеят една година по-дълго от тези, които не го ядат. Благодарение на високото си съдържание на антиоксиданти и минерали, черният шоколад подобрява кръвното налягане и предотвратява появата на рак и сърдечно-съдови заболявания.

Учени от Харвард съобщават и за ползите от черния шоколад за паметта и мозъчната функция. Те го нарекоха ефективен продукт за намаляване на инсулиновата резистентност и забавяне на стареенето. В същото време броят на активните съединения в шоколада директно зависи от концентрацията на какаото.

Изследователите, добавиха, че тези хора, които ядат три блокчета черен шоколад на месец, удължават живота си. Рискът от преждевременна смърт при тях е с 36% по-малък, отколкото при тези, които отказват да използват този продукт.

Източник: БГНЕС

#черен шоколад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »