Асен Василев е ерген! Ето ги важните жени в живота на вицепремиера и финансов министър

Асен Василев е ерген! Ето ги важните жени в живота на вицепремиера и финансов министър
A A+ A++ A

Вицепремиерът Асен Василев не открехва завесата към личния си живот вече месеци наред. Единственото, което сподели, е, че сърцето му е свободно и е преживял няколко разочарования в любовен план. Две са обаче жените, които го подкрепят неотлъчно – неговата майка и по-малката му сестра, пише вестник Ретро.

Майката на финансовия министър – Йорданка, се ползва с авторитет в родното на фамилията Хасково. Тя е дългогодишен инженер, но е пенсионерка отдавна. Асен е първороден син за нея и съпруга ѝ Васко. Още в ранното му детство тя усетила музикалните му заложби и била причината Василев да започне да посещава уроци по пиано, а след това и да се присъедини към известния хасковски хор „Лира“ към езиковата гимназия в града, нищо че впоследствие кариерата му на оперен певец се провалила. Когато съпредседателят на „Продължаваме промяната“ бил на 4 годинки, се ражда и сестра му Кристина. Той не ревнувал родителите си от нея и бил изключително грижовен брат. Тъй като майка му и баща му били заети да ходят на работа, той всеки ден водел и вземал сестричката си от детска градина, разказват негови съграждани.

Йорданка, майката на Асен Василев

Близките си отношения са запазили и до днес, макар да ги делят хиляди километри. Кристина също е възпитаничка на езиковата гимназия в Хасково, където и двамата с брат ѝ били отличници. Тя обаче не следва примера му и не се изкушава от идеята да замине да учи в „Харвард“ в Америка, а се спира на Германия. Висшето си образование завършва в немски университет със специалност, далечна от тази на икономиста Асен, а именно архитектура. След дипломирането си в Технологичен институт в Карлсруе тя остава да живее и работи в същия град и до днес, а проектите, които движи, са за милиони евро. Кристина обаче се прибира редовно при брат си и родителите си в България, а според информацията в социалните ѝ мрежи все още няма семейство и наследници, също като батко си.

Кристина Василева е сестрата на Асен Василев

Сестрата на вицепремиера подкрепя и политическите му амбиции, а освен това се познава лично и с повечето хора от екипа му. Докато Асен бил студент, родителите му нямали пари да го издържат в Щатите и разчитали само на стипендията му. Успявали да спестят единствено за самолетните му билети два пъти в годината. Впоследствие обаче синът им бързо натрупал състояние, а успоредно с това баща му се издигнал в кариерата и дори е бил заместник шеф на КАТ в Хасково, както и началник на строителния надзор по изграждането на магистрала „Марица“.

Въпреки че Асен Василев е спряган за милионер, той декларира сравнително скромно състояние на фона на това на Кирил Петков. Вицепремиерът твърди пред КПКОНПИ, че има единствено апартамент за 58 572 лева в София от 54 квадрата застроена площ, както и 74 032 лева кеш, но нито един банков влог.

#Асен Василев #жени #ерген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »