Пролетни температури и слънце

Пролетни температури и слънце
A A+ A++ A

Днес преди обяд видимостта ще се подобри, мъглата ще се разсее и над страната ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Лудогорието - временно силен, вятър от запад. Максималните температури ще са предимно между 12 и 16 градуса, в София - около 14 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, но без съществени валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 11-13 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - 10 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

Във вторник и сряда ще остане сравнително топло с минимални температури между 3 и 8 градуса и максимални през първия ден между 10 и 15 градуса, през втория - с 2-3 градуса по-високи.

Вятърът ще е слаб от юг-югозапад. Ще има разкъсана облачност, над много райони - до предимно слънчево. Сутрин на места в низините видимостта ще е намалена. 

#слънце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »