Стоичков: Опетнихте името ми, изчистете го!

Стоичков: Опетнихте името ми, изчистете го!
„Сутрин ставам и ми се обаждат хора от Америка, Испания, Германия, Италия и други места, че Христо Стоичков се замесва в черно тото“, заяви Стоичков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Медиите в България опетниха името Христо Стоичков в Европа, заяви наставникът на „Литекс“, след като бе разпитан в сградата на ГДБОП заради серия негови изявления на тема „черно тото в България“.

„Тази среща аз я насрочих за днес, можеше да е предната седмица, но бях ангажиран, няколко дни ме нямаше в България. Аз не залагам, така като ме гледате, залагам ли? Дори не знам къде се залага, камо ли да участвам. Там, където съм казал нещата, съм ги казал. Когато ми оцапате името, сега го изчистете. Сутрин ставам и ми се обаждат хора от Америка, Испания, Германия, Италия и други места, че Христо Стоичков се замесва в черно тото. Как да си изчистя моето име? Моето име как ще се изчисти“, обясни Стоичков, след като бе разпитван около час и половина в сградата на ГДБОП, предаде БГНЕС.

След разпита в четвъртък на бившия национален треньор и футболист на България обаче стана ясно, че властите вече са имали среща по въпроса с президента на БФС Борислав Михайлов, а разследваното на т.нар. черно тото в страната продължава, разкри директорът на ГДБОП Станимир Флоров.

До четвъртък обаче не се знаеше, че Михайлов е бил разпитван по случая. Флоров заяви, че от събраната информация до момента няма причина мачът между „Литекс“ и „Калиакра“, за когото бе разпитван Стоичков, да бъде считан за манипулиран.

„Появиха се неща в нашата преса, споменават моето име, че ще бъда привикан за разпити и че има информация, че „Литекс“ е участвал в уреден мач с „Калиакра“. Затова съвсем логично аз се отзовах на една покана, тъй като това са хората, които се борят с организираната престъпност. За мен не е нещо ново, тъй като тази служба са едни професионални хора. А това, което се появи в нашата преса, се появи и в западната преса, където се споменава, че Христо Стоичков го търсят за „черно тото“. Тази дума, когато се използва и се промени нейното изражение на запад, малко по друг начин излиза“, каза още носителят на „Златна топка“.

Стоичков избегна чакащите го журналисти на входа, когато пристигна, а с него бе и помощник-треньорът на ловчанлии Петко Петков.

Около 50 фенове на ЦСКА пък издигнаха пред зданието транспаранти в негова подкрепа и същевременно против президента на БФС Борислав Михайлов.

Ултрасите, които бяха водени от бившия шеф на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето, запалиха цели 20 факли.

„Радостен съм, че хората ме приеха. Спокойно можеше да дойда по другия начин, без никой да ме види и да ме чуе, но така има публичност и прозрачност. С тези писания, които вие написахте, не е никак комфортно за моето име, тъй като България е 7 милиона, а другите са много повече. Името ми да се споменава, че е някъде там. Днес имах възможност да дам моето си мнение. Аз съм спокоен, чист и се радвам, че това, което написахте преди няколко дни, сега можете да го изчистите“, допълни наставникът на „Литекс“.

По-рано същия ден министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви в Русе, че привикването на Христо Стоичков в ГДБОП е нещо нормално, тъй като той е направил няколко изказвания в публичното пространство, свързани с „черното тото“.

„Ако има данни, които биха допринесли за едно разследване, те ще бъдат приети от служителите“, каза още Цветанов.

В момента темата за „черното тото“ е водеща в Европа и България работи координирано с европейските си партньори по този въпрос, стана ясно още от думите на министъра на вътрешните работи.

Отборът на Христо Стоичков „Литекс“ гостува в петък на „Левски“ в дербито от 8-ия кръг на „А“ група.

#Христо Стоичков #Литекс #ГДБОП #Европа #България #черно тото #Америка #Испания #Германия #Италия #БФС #Борислав Михайлов #Станимир Флоров #директор на ГДБОП #Калиакра #Левски #ЦСКА #Петко Петков #Димитър Ангелов #Дучето #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Русе #Златна топка #"А" група

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"