Дянков обяснява пред депутати пенсионната политика на кабинета

Дянков обяснява пред депутати пенсионната политика на кабинета
Очаква се Дянков да обясни пред депутатите как се формира средното увеличение на пенсиите с 9.3 на сто от 1 април, както е записано в проектобюджета 2013 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За пенсионната политика на правителството ще отговаря финансовият министър Симеон Дянков на депутатски питания по време на парламентарния контрол.

Очаква се Дянков да обясни как се формира средното увеличение на пенсиите с 9.3 на сто от 1 април, както е записано в проектобюджета 2013 г., предаде Дарик радио.

Плановете на правителството са от догодина пенсиите да бъдат увеличени различно за различните групи пенсионери, като по-голямата част от пенсионерите ще получат ръст от 9.8 на сто.

Симеон Дянков ще отговаря и за преместването на Агенция „Митници“, въпреки че премиерът временно замрази този проект.

Сред министрите, които ще отговарят на депутатски питания, са вътрешният Цветан Цветанов, екоминистърът Нона Караджова, на културата Вежди Рашидов и други.

#Симеон Дянков #Министър на финансите #парламентарен контрол #пенсии #Агенция „Митници” #Цветан Цветанов #вътрешен министър #Нона Караджова #екоминистър #Вежди Рашидов #министър на културата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »