Близначета на 60 дни са приети с COVID в болница в Ловеч

Близначета на 60 дни са приети с COVID в болница в Ловеч
A A+ A++ A

Близначета на 60 дни са приети с COVID-19 в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч, предаде БТА, като се позова на директора на болницата д-р Янко Кочев.

Двете момиченца са родени недоносени, два месеца преди термина, в болница в Плевен. При раждането си са тежали 1,580 кг и 1,915 кг. Гледани са в Неонатологична клиника в Плевен, а след това - в Дом "Майка и дете". От там били изписани на 1 декември. На 24-и вечерта обаче са приети със симптоми за COVID-19 в Инфекциозното отделение в Ловеч, съобщава началникът на Отделението по неонатология в ловешката болница д-р Петя Станчева.

Децата са били в много тежко състояние. На четвъртия ден са приведени в неонатологията, тъй като се нуждаят от специализирани грижи. Имат три положителни теста за коронавирус и все още са положителни. В момента са в стабилно състояние - на антибиотично и кислородолечение. Тежат 2,700 кг и 3 кг.

Д-р Станчева обяснява, че това е шесто раждане на 27-годишната майка, която е от село Беленци, Община Луковит.

В семейството с положителна проба е и друго нейно дете - на осем години, откъдето най-вероятно са се заразили близнаците. Майката е с отрицателна проба за COVID-19.

#ковид - 19 #близнаци #Ловеч

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »