В БСП се случва разчистване на неудобните, заяви Весела Лечева

В БСП се случва разчистване на неудобните, заяви Весела Лечева
A A+ A++ A

"Това е най-срамният дневен ред на Изпълнителното бюро на БСП. Два дни преди Нова година, неприсъствено, с една точка - изключване на един от най-разпознаваемите членове на партията - Кирил Добрев... Това е проверка на всички верни и удобни на ръководството хора да се види дали ще имат смелостта да реагират на този мракобесен Национален съвет и да се постави в страх всеки желаещ пост в правителството или в партията ". 

Това каза пред БНР Весела Лечева, член на Националния съвет на БСП. 

Според нея през последните две години в партията се случва разчистване на неудобните, които биха застрашили поста на Корнелия Нинова: 
 
"Показва се страх от инакомислещи, от хора с влияние в обществото и сред партията, страх за собственото оцеляване... Нинова и ръководството не могат да се сърдят нито на Кирил Добрев, нито на Весела Лечева, нито на Крум Зарков за катастрофалните резултати на трите избора... Никога не съм си представяла такива тежки процеси в тази партия. Нинова иска неистово да оцелее въпреки катастрофалните резултати". 
В предаването "12+4" Лечева допълни: 
 
"С този Национален съвет се показва, че не се иска изглаждане на процесите в партията, точно обратното. Това също би могло да навреди и на коалицията. Не можеш да имаш трусове в партията, а навън да казваш, че си модерна партия... С тази саморазправа сега целта е кандидатът за председателския пост Крум Зарков да бъде прилепен към Кирил Добрев, към Георги Гергов, без значение от визията му. Всички да бъдат пакетирани като зло за партията". 
 
По думите ѝ в БСП са се настанили "доста клиентелисти". 

#Весела Лечева #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »