МВР още не знае къде са парите от аферата "Хемус"

МВР още не знае къде са парите от аферата "Хемус"
A A+ A++ A

Ръководството на Софийска градска прокуратура дава брифинг относно досъдебно производство, известно сред обществеността като делото „Хемус“

Органите на МВР не са предоставили никаква информация пред наблюдаващите прокурори относно движението и местонахождението на паричните средства, включително и за това къде биха могли да са трансферираните сумите след преминаването им през т.нар. фирми-бушони, съобщават от Софийската градска прокуратура.

Не са предоставени данни както и за възможното лице или лица, както и юридически такива, които може да се разглеждат като евентуален краен получател на инкриминираните парични средства, допълват от прокуратурата.

Прокурори от СГП са извършили следствен експеримент с участието на обвиняемия с оглед на уточняване и проверка на обясненията му и в частност движението на паричните средства.

На 21 декември Софийският апелативен съд взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Борислав Колев, обвиняем за изпиране на над 53 млн. лв., предназначени за ЛОТ 5 от Автомагистрала "Хемус". Определението бе постановено във връзка с протест на Софийската градска прокуратура срещу определената от първоинстанционния съд мярка за неотклонение "домашен арест".

В същия ден единственият обвиняем по аферата "Хемус" до момента се срещна с вътрешния министър и главния прокурор. До срещата се стигна чрез посредничеството на неговия брат, който се обърна към медиите за съдействие.

Разследването е белязано от високо напрежение между МВР и прокуратурата и обвинения за натиск от страна на служители на ГДБОП върху наблюдаващите прокурори.

#Хемус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »