Факт! Израел тества четвърта доза COVID ваксина върху 150 медици

Факт! Израел тества четвърта доза COVID ваксина върху 150 медици
A A+ A++ A

Израелска болница приложи 4-та доза от ваксината срещу Ковид-19 на тестова група, предаде Ройтерс, цитиран от БНР. Страната обмисля да одобри мярката за уязвимите групи от населението в опит да изпревари скока на инфекциите заради варианта Омикрон.

Проучването на Медицински център Шеба в Рамат Ган „ще се съсредоточи върху ефикасността на ваксината за производство на антитела и безопасността, за да се установи дали е необходима четвърта доза като цяло“, заяви говорител на центъра.

150-те участници в проучването са медицински персонал. Експертна група на Министерството на здравеопазването миналата седмица препоръча Израел да стане първата страна, която ще предложи четвърта доза ваксина - известна още като втори бустер - на хората на възраст над 60 години, на тези с компрометирана имунна система, и на медицинските работници.

Четвъртата игла обаче чака окончателно одобрение от генералния директор на здравното министерство Нахман Аш - лекар, чието решение, според служители, ще бъде направено без намеса на правителството.

Заради притеснения, свързани с липсата на данни от тестове, Аш може да промени критериите за допустимост, като повиши възрастовия праг на 70 години и извади медицинските работници от списъка, съобщиха израелски медии. Преди година Израел беше страната, която най-бързо въведе първоначалните ваксини.

#Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »