ДПС било репресирано! Първо - от ГЕРБ, после от Бойко Рашков!

ДПС било репресирано! Първо - от ГЕРБ, после от Бойко Рашков!
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини първо ГЕРБ, а след това и следващия министър на вътрешните работи Бойко Рашков в репресии спрямо политическата му сила на трите парламентарни избори през тази година. Карадайъ направи изказването си на традиционното поднасяне на венци и цветя в памет на жертвите на т.нар. възродителен процес на Тюркян чешма край Могиляне. В събитието се включи почти цялото ръководство на партията.

"Днес пак има нужда от борба за права и свободи. Три пъти избори имаше тази година за Народно събрание, три пъти репресии спрямо ДПС. На първите от страна на ГЕРБ чрез държавната машина, на следващите от министъра Бойко Рашков чрез милиционерщината, комунистическата милиционерщина. И трите пъти Движението за права и свободи имаше константни изборни резултати – 10 процента. Поздравления и дълбок поклон! Никой не може да ни репресира. Моделът на ГЕРБ е модел на рушене на демокрацията и този модел трябва да приключи. Този модел е потъпкването на права и свободи и ползването на държавния апарат за партийни цели и той трябваше да приключи. И след април месец този модел приключи, но какво се появи на сцената? Някой днес с действията си върна спомени отпреди 37 години назад", обяви Карадайъ.

Правата и свободите срещу тази милиционерщина в XXI век трябва да отстояваме, затова днес ние повече от всякога имаме нужда от силно ДПС. България има нужда от силно ДПС, за да не се отклоняваме от демократичния път. Да гарантираме държавността в нашата родина България", добави още лидерът на партията.

Отново на събитие, посветено на годишнината от възродителен процес, вчера Карадайъ отправи остри критики и към вътрешния министър Бойко Рашков. Обвиненията бяха, че министърът нарушава демокрацията. Карадайъ заплаши, че след като се изчерпат българските съдебни процедури,  ще се обърне към Европейския съд по правата на човека. 

 

 

#Мустафа Карадайъ #ДПС #ГЕРБ #Бойко Рашков #репресии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »