Рашков знае къде са милионите от аферата "Хемус"

Рашков знае къде са милионите от аферата "Хемус"
A A+ A++ A

За мен не е тайна къде са отишли милионите от аферата "Хемус” и с интерес наблюдавам хора, които следят моите думи и действия, за да решат дали да не стегнат куфарите за Дубай. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков в интервю за БНР 

Рашков обяви, че се е срещнал със задържания за изтеглянето на 53 млн. лв. Борислав Колев в присъствието на неговия защитник, неговата съпруга и служител на вътрешния министър. На въпрос къде е станала срещата, МВР-шефът каза: "Нека това остане един мой малък секрет”.

Той каза още, че знае къде са отишли парите, и даде да се разбере, че се наблюдават хора, които се чудят дали да не напуснат страната в посока Дубай. На въпрос защо точно там, той обясни, че там една евентуална екстрадиция би станала по-трудно, както и че въпросните лица са изнесли пари в тази посока.

Рашков обяви, че е наясно и защо чак сега прокуратурата е прогледнала за банкнотите и кюлчетата от шкафчето на бившия премиер Бойко Борисов и е започнала да търси произхода им. Той обясни, че в МВР в тази посока се прави проверка от няколко месеца. Тя тръгнала, след като било установено, че прокурорската проверка, започнала преди година и половина, била непълна. Тогава държавното обвинение обяви, че няма как да се провери дали банкнотите и кюлчетата са истински, но сега се задейства и иска от БНБ да го направи.

"Една година и половина по-късно прокуратурата се задейства. Защо сега се напъва, къде е прокурорката, която твърдеше, че не може да се каже дали има банкноти и кюлчета? Дали не е във Върховна касационна прокуратура,” попита вътрешният министър Бойко Рашков. Според него една от целите на проверката на прокуратурата е да спре тази на МВР. "Сигурно искат да кажат, че за едно нещо не може да има две проверки, да поискат нашите материали и да смачкат всичко", обяви Рашков. На въпрос знае или само предполага, че ще стане така, вътрешният министър обяви: "Убеден съм".

#Бойко Рашков #АМ Хемус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"