ГДБОП: Вероятно няма уговорка за мача „Калиакра"-„Литекс"

ГДБОП: Вероятно няма уговорка за мача „Калиакра"-„Литекс"
Христо Стоичко на разпит в ГДБОП. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След края на разпита на треньора на „Литекс" Христо Стоичков стана ясно, че съмненията за мача „Калиакра"- „Литекс", почти са отпаднали, заяви началникът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров.

Главен комисар Станимир Флоров обясни, че всъщност са били призовани и двете страни, участници в този мач, информира БНР.

След разговорите ръководството на ГДБОП е на мнение, че подобен резултат може и да е нормален, тъй като „Литекс" е много по-силен отбор от „Калиакра", коментира Флоров.

Сигналът за това, че мачът между двата отбора, който завърши 0:5 за ловечкия тим, може би е уреден, е пристигнал от прокуратурата, а там е имало сигнали, подадени от заложна къща и от УЕФА.

Стоичков престоя около час и 20 минути в сградата на ГДБОП, като е обяснил, че е дошъл в ГДБОП да даде показания по мача и за всичко казано от него във връзка с българския футбол и за черното тото.

Флоров обясни, че ГДБОП работи от доста време по тази тема, като вече е разговаряно и с президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Шефът на ГДБОП беше категоричен, че се работи по конкретни хора, а не по конкретни срещи.

Той не пожела да назове мачовете, които се смятат за съмнителни, но увери, че ще има резултати по проблемът за черното тото.

Десетки фенове дойдоха да подкрепят Христо Стоичков, който се обърна към журанблистите с думите: Не съм с белезници още! Чакайте!

В последните месеци носителят на „Златната топка" многократно се изказа остро срещу Борислав Михайлов, а през септември той обвини бившия си съотборник в националния отбор, че е замесен в черното тото.

Тогава Христо Стоичков се оплака от „незаинтересуваността на държавата и БФС за спиране на машинациите във футбола" и дори изрази съмнение, че вътрешният министър Цветан Цветанов има участие в уговарянето на мачове в България.

В интервю Христо Стоичков каза, че не случайно националният отбор на България е разследван, не случайно хора отвън ровят БФС и не случайно са хванали юноши за уговорки.

Той призова вътрешния министър Цветан Цветанов да се намеси.

"Сто пъти съм му казал: „Влез и се погрижи за това, което става. Вече почнах да се съмнявам, че и той е в играта. Толкова ли е трудно да се разкрие едно толкова очевадно нещо?", коменрира тогава Стоичков.

#„Левски“ #„Литекс“ #Борислав Михайлов #БФС #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #ГДБОП #черно тото #разпит #Христо Стоичков #Станимир Флоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »