Наглостта край няма! Баровец изсякъл басейн в скалите на Синеморец! (СНИМКИ)

Наглостта край няма! Баровец изсякъл басейн в скалите на Синеморец! (СНИМКИ)
A A+ A++ A

Голям басейн вграден в скали, който е публична държавна собственост край Синеморец са открили при проверка служители на Областната управа в Бургас. Басейнът се намира на първа линия до морето. Областният управител Мария Нейкова е изпратила писмо до кмета на Царево Георги Лапчев с цел да получи информация как е допуснато това строителство.

Незаконно изградения басейн и открит случайно при проверка за незаконно строителство осъществена на територията на цялата област. Проверяващите са установили, че частен имот прегражда пътя до скалите, където е вграден басейна.

"Басейнът е върху скалите, които са публична държавна собственост. Нещо още по-страшно са констатирали моите колеги там. Преди басейна има имот, който е частна собственост и който имот възпрепятства достъпа на държавата до държавния имот, в който е изграден този басейн."

Този басейн трябва да бъде премахнат, ката категорично областния управител на Бургас Мария Нейкова. Освен там и в рибарското селище Ченгене скеле са установени незаконно построени вили върху държавни терени, каза още Мария Нейкова.

"Народни представители, органи на изпълнителната власт са се сдобили с едни по-големи къщички там. 

Що се отнася до 3-те незаконни постройки край т.нар летни сараи на Ахмет Доган в парк "Росенец", тъй като нито една фирма не се включи в  обществената поръчка обявена от областната управа за събарянето им. Сега оттам призовават родолюбци, организации и институции да се заемат с премахването на тези имоти. 

Снимки: БНР

#басейн #скали #Синеморец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"