Официално: Извадиха пощите от транспортното министерство

Официално: Извадиха пощите от транспортното министерство
A A+ A++ A

Заместник министър-председателят по ефективното управление ще упражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала на "Български пощи” ЕАД, реши Министерският съвет. Така държавния куриер ще оздравява Калина Константинова (квота на ПП), а не доскорошният шеф на частната "Еконт" - транспортният министър Николай Събев. 

Промяната е в изпълнение на един от приоритетите на правителството - работата на институциите и предоставяните административни услуги, да са в интерес на гражданите. Развитата мрежа на държавния пощенски оператор е подходяща за създаването на единни центрове за комплексно административно обслужване. Тя обхваща цялата страна, включително и труднодостъпни райони.

Осигуряването на широк достъп на гражданите до комплексно административно обслужване чрез единните центрове в пощенската мрежа на "Български пощи" ЕАД ще допринесе за предоставяне на качествени и достъпни услуги, ще повиши удовлетвореността на гражданите и организациите, ще намали административната тежест и възможностите за корупционни практики.

#Министерство на транспорта #Калина Константинова #Български пощи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"