10 факта от Библията, които църквата се опитва да скрие от нас

10 факта от Библията, които църквата се опитва да скрие от нас
A A+ A++ A

Библията е главната свещена книга на християните. И всеки вярващ човек я има в своя дом. Но дали я четем? А ако ви кажем, че има общоприети неща, одобрени от Църквата, които са в противоречие с Библията, или че не са написани в нея? Ако не вярвате – проверете сами!

1. Никъде не е написано, че Адам и Ева са изяли точно ябълка. В третата глава на Битие се посочва само, че това е плодно дръвче. Но не че това е ябълково дърво!

2. Исус е имал братя. Това не са твърдения на учени – атеисти, а цитати от Евангелието, които посочват този факт! В Евангелието на Йоан има цели 7 споменавания за някакви братя на Исус. Съборът в Константинопол през 553 г. приема догмата за непорочността на Дева Мария, но това никъде не се споменава в Евангелието. Защото в онези дни да нямат деца изобщо или да имат само едно дете, е било изключение от правилото.

3. Не съществуват 7 смъртни гряха. Похот, чревоугодие, алчност (скъперничество), леност, гняв, завист, горделивост (високомерие) са приети много векове след Исус. В Библията не се споменава това, но Исус споменава, че има две най-важни заповеди: "Възлюби Господа, Бога твоего, от всичкото си сърце, и от всичката си душа, и с всичкия си разум, и с всичката си сила" и "Възлюби ближния си като себе си."

Наистина, като се спазват тия две заповеди, останалите 8 се спазват заедно с тях.

4. Никой не е посочвал, че влъхвите са били трима. В Евангелието на Матей се казва: "някои влъхви", "влъхви", "мъдреци". Исус е получил три подаръка – това са злато, ливан (тамян) и смирна, но това е броят на подаръците, а не на влъхвите.

5. Чистилище не съществува. В Библията никъде не се споменава за такова място. Католическата доктрина за чистилището за първи път е въведена през 1274 г. на Лионския Събор.

6. В Библията не се кръщават деца, само възрастни. Самият Исус е бил кръстен на 30 години. В Евангелието на Марко е ясно написано: "Който повярва и се кръсти – той ще бъде спасен." По този начин човек трябва първо да повярва, и едва след това да се кръсти.

7. В еврейската традиция разчупването на хляб и пиене на вино е прието да се прави преди дълъг път и с очакване за завръщане. Исус разчупва хляба, като символично показва, че той си тръгва, но скоро ще възкръсне, превръщайки хляба и виното в символи на тялото и кръвта. По-късно църквата превръща този акт в традиция, но това не е нищо повече от ритуал, несвързан със спасяването на душата.

8. Исус не е роден нито на 25 декември, нито на 7 на януари. Никъде в Евангелията не се посочва точната дата на раждането му. Но ние откриваме, че в този деня овчарите са пасли овцете си, което е малко вероятно да се случи през зимата.

9. Апостолитe във филмите обикновено ги показват като мъже на възраст 30-40 години. Всъщност, най-вероятно те са били само юноши. Когато апостолите отиват в Капернаум (Матей, глава 17), те били помолени да платят данъци. Но плащат само Петър и Исус. Това означава, че другите не са ги платили защо не са били възрастни.

10. Няма посредници между Бога и човека освен Исус, и това е ясно написано в Новия Завет.

Източник: nepoznato.energetika-bg.com

#Библия #църква #факти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »