"Спаси София" обвини Фандъкова за липсващи в хазната 900 000 лв. от кафене пред Народния

"Спаси София" обвини Фандъкова за липсващи в хазната 900 000 лв. от кафене пред Народния
A A+ A++ A

Организацията "Спаси София" скочи на кметицата Йорданка Фандъкова за пореден казус. Лидираната от младия общински съветник структура пита къде са 900 000 лева от незаконно кафе пред Народния театър "Иван Вазов".

ЕТО Я ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ НА "СПАСИ СОФИЯ":

Премахването на незаконното кафе пред Народния е добра новина, която показва колко неработещи са контролните институции. На най-централна локация, 10 години, някой заема двойно по-голяма от разрешената площ и работи целогодишно вместо сезонно. Дължимата сума, само за допълнителната заета площ е 900 000 лв. Огромни средства, които никой не знае дали са платени или изискани. Изпратил съм запитване до Фандъкова и чакам отговор!

И тук идва въпросът за отговорността на натоварените с правомощия институции:

⚠НАГ и гл. архитект са информирани от мен за този казус преди две години. Заповед за премахване е издадена едва през октомври т.г., а връчена през декември. Защо?

⚠Столичен инспекторат, очевидно си е затварял очите толкова години и не е извършил проверки, нито е наложил глоби, с които да накара собственика да спазва правилата! Тук включвам и районния инспекторат на Средец, който работи заедно с районния кмет.

⚠Всеки район има и цял отдел контрол на търговската дейност и строителството, който пряко отговаря за нарушенията при преместваемите обекти. Проверките, ако изобщо ги е имало, не са дали резултат, както не дават и за обектите на ул. Витоша, която е изцяло окупирана от незаконни тенти и тераси.

✅На този хаос трябва да се сложи край! Това е измама в ущърб на обществения интерес, честния бизнес и естетическото чувство на гражданите. Но за разлика от изброените институции, Спаси София няма бюджет, механизми и правомощия да се бори с проблема, освен чрез сигнали, документи и публичност. Публичност, която дължим на съгражданите си, и която ще използваме винаги - и за свои и за чужди!

💜Затова любезно съветвам кмета на район Средец, г-н Трайков, да не търси врагове в гражданска организация, а да поработи за подобряване на процесите в районното му кметство и район, които се управляват от кметове на Демократична България от 2015 г. Най-малкото защото и останалите две кафенета в Градската градина също са незаконни и трябва да бъдат премахнати.

#СпасиСофия #ПравилатаСаЗаВсички #ГрадЗаХората

#Йорданка Фандъкова #Спаси София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"