Съдът остави обвиняемия за "Хемус" Борислав Колев в ареста, той поиска среща с Рашков

Съдът остави обвиняемия за "Хемус" Борислав Колев в ареста, той поиска среща с Рашков
A A+ A++ A

Футболният съдия Борислав Колев остава за постоянно в ареста. Това решение е било взето от Софийският апелативен съд. Колев е обвиняем за изпиране на над 53 милиона лева от парите за строежа на магистрала „Хемус“.

По време на първото заседание, той припадна в съдебната зала, докато съдията четеше определението, с което се решаваше дали да остане в ареста. Според обвинението, Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал хора за фиктивни управители. След това по сметките на тези дружества били превеждани милионите за „Хемус“.

„Искам да предам съобщение от името на брат ми. Той би желал лична среща с вътрешния министър Бойко Рашко и, ако прецени, Иван Гешев, тъй като брат ми разполага с информация от съществено значение по повод разследването. Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният получател на тези 53 млн. лева.  Отговорете си, след като става дума за такива мащаби. Дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени. Няма да бъда по-точен“, заяви братът на обвиняемия Иво Колев пред медиите след решението на съда.

Днес, 21 декември, Апелативният съд измени мярката за неотклонение на Борислав Колев от домашен арест на задържане под стража. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

#Бойко Рашков #Борислав Колев #АМ Хемус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай