Хулигани напът да предизвикат трагедия с влака Димитровград-Пловдив

Хулигани напът да предизвикат трагедия с влака Димитровград-Пловдив
A A+ A++ A

Вандали застрашиха живота на стотици пътници, като блокираха железопътни стрелки с камъни. Пред бТВ главният инспектор в НКЖИ за Южна България Йордан Йорданов изтъкна, че благодарение на бързата реакция на колегите му не се е стигнало до трагедия. Той предупреди, че и най-малкото камъче може да обърне влака и да се стигне до катастрофа с много жертви. 

По чудо пътнически влак не дерайлира на гара Поповица. От  Националната компания Железопътна инфраструктура публикуваха клип от охранителните камери на гарата.

По информация на компанията няколко деца правят опит да повредят железопътна стрелка минути преди тръгването на композицията, движеща се по маршрут Димитровград-Пловдив. Те вече са идентифицирани, заяви Йордан Йорданов.

“В неделя около 11:40 часа дежурните от Диспечерския център в Пловдив и на гара Катуница установиха проблем с нормалното функциониране на стрелка 7. Направени са няколко опита за обръщането й. Подготвят се и за бързия влак от София за Свиленград. Проблемът е бил същия“, добави той.

„Тогава са уведомени дежурните екплоатационни работници. Мобилната група се отправя към Поповица. След това са видели на видеокамера какво се случва. Пристига екип и от МВР. Колегите установяват, че в обсега на стрелката – между езика и раменната релса има поставени камъни“, обясни Йорданов. 

Може да се стигне до дерайлиране или нещо много по-страшно с жертви и материални щети, предупреди той.

Експертът поясни, че от началото на годината има 17 подобни случая. Най-странните предмети поставяни на релсите са гуми, брони от коли и колове от лозя.

#влак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"