Спортната личност на годината на BBC е тенис сензацията Ема Радукану

Спортната личност на годината на BBC е тенис сензацията Ема Радукану
A A+ A++ A

Шампионката от US Open Ема Радукану бе избрана за спортна личност на „BBC” за 2021 година.

Радукану сложи край на 44-годишното чакане на Великобритания за шампионка на сингъл от Големия шлем при жените със забележителната си победа на Флашинг Медоус.

Нейната приказна победа последва серия до четвъртия кръг на Уимбълдън през юли при дебюта ѝ в основната схема на турнир от Големия шлем.

Том Дейли(скокове във вода) се класира на второ място, а плувецът Адам Пийти е трети.

Нападателят на Манчестър Сити и Англия Рахийм Стърлинг, боксьорът Тайсън Фюри и най-успешната британска параолимпийка Сара Стори също бяха включени в списъка за главната награда.

„За мен е голяма чест просто да бъда сред тези номинирани. Поздравления за вас и всичките ви постижения. За мен е чест да бъда сред тези победители. Щастлива съм и за британския тенис и че успяхме да вземем тази награда“, каза Радукану.

„Благодаря на всички фенове и тези, които са гласували. Тази година беше луда. Енергията тази година да играя на Уимбълдън пред моята публика, това беше нещо, което никога преди не съм изпитвал“, добави тя.

Радукану стана първата жена тенисистка, коронована за Спортна личност на годината след Вирджиния Уейд през 1977г. - последната британка, спечелила титла от Големия шлем на сингъл.

Анди Мъри беше последният тенисист, който спечели наградата през 2016г. Радукану е първата жена, спечелила отличието след Зара Филипс през 2006г.

#BBC #Ема Радукану

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »