BIRD: Владислав Горанов не е декларирал джипа си през 2020 година

BIRD: Владислав Горанов не е декларирал джипа си през 2020 година
A A+ A++ A

Бившият финансов министър Владислав Горанов не е декларирал, че ползва джип Тойота през 2020 г. след като е освободен като министър през юли, съобщава BIRD.bg на страницата си във Фейсбук. Казусът възникна, след като полицията не пусна министърът да влезе на територията на Сърбия с джипа му. Причината е, че возилото се обявено за издирване в системата на Интерпол.

Пред Нова Горанов заяви, че „автомобилът е закупен през март 2020 г. на лизинг. Снощи на път за Сърбия, когато стигнах до "Калотина", Гранична полиция ме уведоми, че автомобилът се издирва и поискаха да се върна на територията на Българи“.

Според разказа на бившия министър автомобилът е оставен в Драгоман, а той, с превоз на негов приятел, влиза в Сърбия часове по-късно, за да иде на рожден ден.

В действителност в декларацията си от 2020 година бившият финансов министър не декларира, че притежава или ползва каквото и да е моторно превозно средство. Въпреки това е посочил задължение в размер на 88 310 лева към автокъща, като видът на задължението е финансов лизинг.

 

#Владислав Горанов #кола #декларация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"