Ицо Хазарта: Странно ми е, че работният ден в НС е много кратък

Ицо Хазарта: Странно ми е, че работният ден в НС е много кратък
A A+ A++ A
Не мога да бъда сигурен дали авторът на тези послания е бил в пленарната зала. За себе си - може би. Но ако отговоря директно на този въпрос, това би ме поставило в една много особена ситуация. Няма да дам обяснения на сегашния главен прокурор, защото не му вярвам. Неговата роля е да защитава няколко български граждани, а не всички, както му е вменено по закон.

Това заяви пред bTV Христо Петров - Ицо Хазарта, депутат в 47-мото Народно събрание от "Продължаваме промяната". При гласуването на новото правителство рапърът обяви от трибуната на Народното събрание, че е получил заплахи, след като е станало ясно, че ще участва в парламентарните избори на 14 ноември.

 "В началото на октомври, малко след като обявих, че се присъединявам към “Продължаваме промяната”, получих едно послание, което не беше толкова драматично. Най-общо казано - че за мен е по-добре да не участвам в тия избори. Благодаря на смелите хора във Facebook, които биха искали да разкрия всички детайли публично, но проблемът в тези ситуации е, че хората, които отправят тези послания, за съжаление не оставят подпис, печат и телефон за обратна връзка", посочи още Петров.

 След изказването му прокуратурата реши да го потърси на работното му място, за да му връчи писмо. Рапърът обяви намеренията на обвинението да направи това пред обективите на десетки камери и изрази възмущението си.

 "Не знам какво значи “прокурор ще извърши лична проверка”. Писмото, което са искали да ми връчат пред камери и журналисти, не стигна до мен. Нямам представа за какво ме търсят, но като го получа, ще мога да коментирам", посочи още Петков.

 В изказването си пред НС Петров каза, че познава спонсорите и началниците на депутатите.

 "Има си политически партии, те имат ръководства. Има хора, които дават задачи, други, които им помагат. В българската действителност това е нещо нормално. Друг е въпросът дали е нормално по принцип“, каза Петров.

 Той отказа поименно да назове кого има предвид.

 "Ние сме в самото начало на нашата работа. Започнахме преди две седмици. Дали съм го опознал - трудно ми е да отговоря. По-скоро ми беше странно, че работният ден е много кратък. Влязох притеснен, защото не на всеки и не всеки ден се случва. Като изключим официалното откриване, след това отделихме един работен ден от внушителните 2 часа и 40 минути да обсъдим дали Петьо Блъсков трябва да си плаща наема. Очарован бях. В мен се зароди идеята да изляза да живея под наем, да не го плащам и когато дойде съдия-изпълнител да свикам извънредно заседание на Народното събрание и да кажа, че това е посегателство върху свободата на словото", посочи още депутатът.

 Коментарът му идва по повод скандалите между в. "Труд" и служебното ръководство на Министерството на културата, което поиска редакцията да напусне пределите на Музея на социалистическото изкуство, където се е помещавала без да плаща наем. Казусът доведе до остра размяна на реплики, обвинения в политическа репресия и хепънинг пред сградата, в който се включиха и депутати от ГЕРБ.

#Ицо Хазарта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »