МВР проверява главния прокурор Иван Гешев за корупция и злоупотреба с власт

МВР проверява главния прокурор Иван Гешев за корупция и злоупотреба с власт
A A+ A++ A

В отдел "Икономическа полиция" към Главна дирекция "Национална полиция" към Министерството на вътрешните работи е образувана проверка по сигнал, съдържащ данни за извършени престъпления от главният прокурор Иван Гешев. Вече се работи по проверката.

Това съобщава сигналоподателят Гражданско сдружение "БОЕЦ" на своя сайт. Информацията за образуването на проверката идва след официално питане от страна на "БОЕЦ".

Проверката е за корупция и злоупотреба с власт, съобщават още "БОЕЦ".

Съвместно разследване на сайта за разследваща журналистика Bird.bg и "БОЕЦ" извади на показ данни за участието на главния прокурор Иван Гешев в схема за отнемане на бизнеси. От публикация на Bird.bg става ясно, че съществуват сериозни потвърждения и дори доказателства в публичните регистри, че Иван Гешев е участвал в отнемането на бизнеса на Георги Цолов Георгиев, производител на млечни продукти с марка "Жоси".

"Това е важен резултат постигнат с много усилия. За първи път в най-новата ни история МВР образува проверка срещу действащ главен прокурор", пишат "БОЕЦ".

Сигналът на "БОЕЦ" към МВР е внесен на 15 декември т.г. "Два дни по-късно имаме официално потвърждение, че по сигнала ни е образувана проверка и вече се работи по нея", се казва в публикацията на сдружението.

"През годините Борисов, Пеевски, Цацаров, Гешев и тяхното обкръжение превърнаха МВР в подчинена на прокуратурата и мафията бухалка за разправа с непримиримите и всички, които не приемаха тяхната престъпна власт. Сега МВР отхвърля тази зависимост и чрез действията си има възможност да покаже, че промяната се случва реално. Образуваната проверка е такъв знак, а резултатите от нея ще са и категорично доказателство", пишат още те.

#МВР #Иван Гешев #проверка #Жоси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"