Новият спортен министър кани Ганчев и Сираков на среща

Новият спортен министър кани Ганчев и Сираков на среща
A A+ A++ A

Новият спортен министър на България Радостин Василев говори пред медиите, след като участва в откриването на новия дигитализиран Музей на спорта. Той взе отношение по много теми, но една от най-важните бе за стадионите и по-специално за стадиона на ЦСКА.

„Първо ще направим среща с ОСК на ЦСКА, тъй като спрях търга за техните бази. После ще поканя ръководството на ЦСКА, дори Гриша Ганчев, който имаше претенции към дружеството, което е отговорно за Българска армия и Панчарево. Паралелно с това ще поканя и ръководството на Левски. Трябва да покажем еднакво отношение към всички, защото явно имат затруднения. Ще се опитам да съм полезен на всички клубове. Вчера поканих директора на трите дружества, които стопанисват спортните бази. Обясненията на „Сердика спортни имоти“ даде същата информация, каквато даде пред медиите“, каза Василев.

Той увери, че Министерството на спорта ще съдейства по всякакъв начин, който е законосъобразен.

„Виждал съм договора за наем на ЦСКА. Този договор не е тайна и ще преценим дали може да го публикуваме, за да се види всичко. Има комисия, която преценява кои инвистиции могат да се приспаднат. За мое нещастие този казус е от 4-5 години и нямам представа защо е оставен толкова дълго. Оттук нататък казусът ще е публичен.

„Смятам, че държавата пречи не само по отношение на стадиона на ЦСКА, а пречи на спортистите, на федерациите и на клубовете. Докъде пречи умишлено, до къде от некомпетентност. Забележете нашите съседи. Те също имат зелена сделка, също имат организации, които се грижат за околната среда, но успяват да подобрят своята инфрасктуктура. На нашия национален стадион е бил ремонтиран преди 20 години и не отговаря на средно европейско ниво. Не мога да приема при целия този разход и грабеж не е имало пари за спорт“, заяви Василев.

Той увери, че в своя мандат ще направи всичко възможно, за да бъде изграден нов Национален стадион, което е залегнало в коалиционното споразумение.

"Държавата трябва инвестира сериозно в спортната инфраструктура. Държавата не можа да инвестира в частни стадиони, но може да не пречи, стига да е открито и законосъобразно. Смятам, че един от основните елементи ще е абсолютната промяна на спортната инфраструктура", каза Василев.

#Гриша Ганчев #Наско Сираков #Радостин Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай