Педофил наложил Меси, Шави и Иниеста в Барса! Огромен удар по имиджа на клуба

Педофил наложил Меси, Шави и Иниеста в Барса! Огромен удар по имиджа на клуба
A A+ A++ A

Проблемите в Барселона продължават да никнат един след друг и най-новият сред тях е огромен секс скандал в прочутата школа на клуба. Каталунските медии потвърдиха слуха, че бившият треньор и главен координатор на Ла Масия Алберт Бенажес е разследван за сексуално посегателство над малолетни.

Един от потърпевшите е подал жалба в полицията с твърдение, че поне още 60 преминали през академията деца са били жертви на Бенажес. Обвинителят е пожелал да остане анонимен и е разказал, че Бенажес напълно умишлено е организирал игри със сексуална насоченост в тренировъчния процес и е карал децата да се събличат пред него.

Скандалът е голям удар по репутацията на каталунците, тъй като Алберт Бенажес е човекът, под чието ръководство "Ла Масия" произведе своето най-велико поколение с таланти като Лионел Меси, Андрес Иниеста и настоящия старши треньор Шави Ернандес.

Медиите в Каталуния имат информация и че клубът е знаел за случващото се с Бенажес, но се е постарал да го покрие. Новият-стар президент Жоан Лапорта върна координатора на поста му, но преди две седмици го уволни - именно когато полицейското разследване е започнало.

Лапорта обаче продължава да защитава Бенажес и да твърди, че той е най-точният човек за "Ла Масия", отбелязва webcafe.bg.

Треньорът на Барса Шави получи въпрос относно скандала и коментира: "Не знам дали наистина се е случило. Той беше мой треньор и никога не съм забелязал подобно нещо при него".

#Барселона #педофил #Лионел Меси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »