Подсъдимият за аферата „Хемус“ припадна в съдебната зала

Подсъдимият за аферата „Хемус“ припадна в съдебната зала
A A+ A++ A

Обвиненият за пране на пари по аферата „Хемус“ Борислав Колев припадна в съдебната зала. Това стана минути преди апелативните градски съдии да определят мярка за неотклонение за Колев, който до момента е под домашен арест.

До изчитането на новата мярка не се стигна. Медицински лица изнесоха Колев на носилка, а адвокатът му Христо Ботев каза единствено, че се надява той „да оживее“.

По-рано пред съда Христо Ботев каза, че Колев никога не е отказвал да съдейства на разследващите, но друг е въпросът какво са очакванията за разкрития от него.

Припомняме, че разследването срещу бившия данъчен служител и данъчен съдия стана поредната ябълка на раздора между МВР и прокуратурата. В неделя Софийската градска прокуратура се оплака от натиск на МВР да бъдат изслушани обяснения на задържания срещу споразумение за сваляне на наказателна отговорност.

Вчера министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отговори, че става дума за самопризнания и насоки към други крайни получатели на милионите левове.

По думите на Ботев – Колев иска да съдейства, защото той не е основно лице в евентуалната схема. Адвокатът му добави, че няма доказателства за обвинението „пране на пари”, защото няма ясно първично престъпление, от което са придобити тези пари, пише bTV.

Ботев каза още, че по делото има група от имена, замесени в създаването на кухи фирми, които не са внимателно разследвани.

#Хемус #съд #пране на пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?