Пуснаха на търг движимото и недвижимо имущество на Марадона

Пуснаха на търг движимото и недвижимо имущество на Марадона
A A+ A++ A

Двете стари къщи на Диего Марадона и три негови коли са пуснати на търг. Къщата на легендарния футболист на „Вия Девото“ в Буенос Айрес е оценявана на 650 хиляди паунда. Той купи луксозния имот с шест спални, докато играеше за Бока Хуниорс, в началото на кариерата си. Намира се в изискан квартал в аржентинската столица. Разполага и с гараж за три автомобила и басейн.

Вторият му имот също е обявен на търг и първоначалната му стойност е 45 хиляди паунда. По-скромният му втори дом е с две стаи и се намира в морския курорт Мар дел Плата.

Автомобилите на Марадона също се продават, включително черното BMW 750I, което се очаква да струва 165 хиляди паунда. Други превозни средства включват черно BMW M4, чиято начална цена е 122 хиляди пуанда.

Още един от автомобилите на Марадона - Hyundai H1 също е пуснат на търга с начална стойност 28 хиляди паунда.

87 артикула, които са собственост на Марадона са обявени в търга.

Световният шампион с Аржентина от 1986 почина през ноември миналата година на 60-годишна възраст.

Съдия, който оцени имотите и притежанията на великия аржентински футболист, даде на децата му правото да ги продадат на търг.

Марадона има пет законни деца – Диего-младши на 34 години, Далма на 32 години, Джанина на 31 години, Яна на 23 години и седемгодишният Диего Фернандо.

Но Дон Диего има още седем други непризнати деца, които твърдят, че също са част от неговото потомство. Дамарис Марадона (36 години), Магали Хил (25), Евгения Лапровитола (25), Сантиаго Лара (19) и „кубионското трио“ Джоана, Луи и Хавиелито.

Диего Армандо Марадона спечели над 30 милиона паунда по време на кариерата си, но имаше само 70 хиляди паунда, когато почина.

Другите предмети, които ще бъдат пуснати на търга са велоергометър, пътека за тичане, има и части от старите му мебели – включително жълт фотьойл и табуретка, плюс негова картина. Някои от старите футболни обувки и фланелки на Марадона също са пуснати на търга, който е организиран от „Adrian Mercado Auctions“ и се провежда в Буенос Айрес.

#Диего Марадона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай