Премиерът на Нидерландия: Няма да гушкате децата и тази Коледа

Премиерът на Нидерландия: Няма да гушкате децата и тази Коледа
A A+ A++ A

Правителството на Нидерландия във вторник удължи ограничителните мерки за населението до 14 януари, а премиерът на страната Марк Рюте заяви, че за да бъдат защитени възрастните хора, тази година няма да има "гушкане на внуците под коледната елха", пише европейската редакция на "Политико".

,,Разбирам, че това е горчиво послание, но е абсолютно необходимо да се сведе до минимум контактът между деца и възрастни хора'', заяви Рюте, когато обяви, че училищата ще затворят за Коледа седмица по-рано от планираното.

От 17 ч. до 5 часа сутринта магазините, ресторанти, барове и културни заведения ще останат затворени, а супермаркетите ще останат отворени до 20 часа.

Правителството реши да продължи със своите строги мерки, въпреки че страната е докладвала средно по 16 640 положителни случая на ден за период от седем дни, значително по-малко в сравнение с предходните седмици. Вместо това възнамерява да създаде дългосрочен план за справяне с вируса. Една от обявените мерки беше ускоряването на кампанията за поставяне на бусер-дози в отговор на варианта Омикрон. От януари всеки на възраст над 18 години ще може да получи допълнителна инжекция, информира "Фокус".

#Нидерландия #Коледа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"